Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2013 22:20 - Аромотерапия
Автор: injir Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1993 Коментари: 4 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
              И-и-и! Като се размириса. Не на липи. На нещо, дето не ни дава да дишаме спокойно. На кукловодство. На кукли на конци. На марионетно правителство. Като се обърнеш назад и разгледаш лицата на политиците - ама те , все едни и същи. От двайсетина годинки все тях гледаме и слушаме. Ами то това си намирисва на диктатура. Антинародна, антисоциална,антибългарска. Децата ни пораснаха все с едни и същи помазанковци, които ни размахваха пръст и казваха, че то това било демокрацията.
             Да, ама не... както е казал един известен човек. Свалям му шапка. Ей! Каква буря се изви и издуха шапките на помазаните от бога. Щото те май се бяха взели за такива. Завъртя ги виелица и сега се чудят на кого да се кланят и от кой акъл да вземат, че всяка крачка им е в грешна посока. Ха сега, де! Как сега се печели народната обич! Безплатно вече ги мразят. Така пише по плакатите, по улиците и площадите, които заливат с безплатна омраза и говорят, че не ги искат. Защото мирише! Мирише, та се не трае...
            Какъв беше тоя късмет! Като героите сме на Йордан-Радичкова пиеса. Tаман си мислим , че ще изкачим върха и все някой ще  подложи крак, та ще се изтърколим надолу от баира и като се огледаме - не в тиквите, ами в кратуните. Е, доста беше! Търпението прелива и залива. Отнася тия, които въртяха свои далаверки и печелиха държавни субсидии без конкуренция. Вземаха пари за проекти, а после нищо не строяха, даже внуците ни оставиха без детски градини и училища. Грабиха от народа си здравата, докато го докараха дотук. До улицата. До протеста. До гражданскo недоволство. 
          Да имат уши - да чуят! Да имат носове - да помиришат! Да имат крака - да бягат!
 

                   21.06.13
                   injir



Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. djani - Да, има къде да бягат...
21.06.2013 22:27
В Монако, на Сейшелите, Палма де Майорка и прочее екзотика. Имат си къщи и имения там и дебели сметки. А ние, къде да бягаме? И да ги оставим ненаказани?
цитирай
2. mt46 - Поздрав!
21.06.2013 23:32
Логично е абсурдността от Радичковото време и творчество да се пренесат и в по-ново време. Но абсурдите достигнаха чудовищни размери... Грабителите, мафиотите могат да избягат, само ако ги заплашва затвор... Друг вариант е някои от тях да се изпозастрелят...
цитирай
3. rvmarkov - Нека бягат, Джани, но никога да не се връщат в България
22.06.2013 01:17
Левски го е казал в предсмъртното си писмо - на такива управляващи да се конфискува цялото имущество и да се изгонят от България завинаги - невъзвръщенци.

А ние можем да се оправим много бързо - знаеш какво имам предвид - ММТ правителство. :-)
цитирай
4. novaposoka - Завиждам на ...
31.07.2013 18:04
Завиждам на това кратко и точно описание на нашето мизерно, дори трагично състояние.
Но, не виждам как ще излезем от него.
РУЛЕТКАТА е настроена и строго балансирана. Тя никога няма да спре на място, където "залага" народът. Досега спираше на червени, сини, жълти и оранжеви сектори. Последният, за който се говори, е БЕЗУХАНОВСКИЯТ, близък "роднина" на тези, които я въртят и спират.
Това е нашата перспектива - рулетката ще се върти и ще спира, но никога няма да спре на сектор, полезен за ограбения народ. Може би трябва да я катурнем! Само че, не трябва да наричаме това "национализация", или "конфискация". Това би било едно правомерно действие, при което народът да вземе в свои ръце капитала, който се разиграва.
Георги Крумов
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: injir
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1000529
Постинги: 323
Коментари: 2080
Гласове: 18500
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930