Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2016 16:06 - Проблеми
Автор: injir Категория: Лични дневници   
Прочетен: 997 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
               Времето е като сито. Пресява житото от плявата, приятелства, предателства и празноглавства. Омотава иначе човешките души като с паяжина и ги манипулира. Тази дума ,,манипулация,, е много удобно замислена. Това е да ти представят неистината за истина. Например отиваш в магазина да си купиш сирене, но там ти предлагат продукт от палмово масло. Обаче на етикета пише ,,сирене,,. Да , ама продуктът е фалшив. И тогава това означава, че те манипулират. Но няма как да кажеш, че те лъжат. Затова тази дума наистина е много удобна. Като си чел, да не си вярвал. Няма да вярваш. В това е проблемът.
              Иначе какво става с тая Европа ? Тия терористи са полудели.Хвърлят гранати, стрелят и правят трета световна война. Не им ли омръзна? Сега пък и в Мюнхен. Сериозни работи. В тях е проблемът. Винаги е била учудваща немската педантичност. Особено от времето на втората световна война. Например чиновникът в концентрационните лагери стриктно е записвал вещите на новодошлите. Даже е описал детска дрешка. /Кой ли идиот може да види нещо смешно в това?/ В стриктно прошнурованите и прономеровани тетрадки се крият прекършени човешки съдби. Но чиновникът си е вършил просто  работата. Записвал е - акуратно, педантично, точно. Който е чел книгата или гледал филма ,,Изборът на Софи,, , ще се досети, че отговорът стои още в заглавието. Софи няма избор. В свят на чудовища - нямаш избор. Какво да избереш за децата си - газовата камера или бодливата тел на лагера?Горката Софи.Нея я манипулират. В края на живота си тя няма семейство, няма приятели.Пред нея е шишенце с отрова - нейният откраднат и осакатен живот. Може само да се надява на своя ангел хранител, който да спаси душата й. А дали още е ангел? В това е проблемът. 
              Понякога човешката душа се питала в какви игри са  я замесили и защо трябва да играе по чужди правила. Измислилите играта пък си казвали, че играта е добра и на свой ред се чудели защо не се харесват правилата. И в това разминаване стоял проблемът. Все - проблеми.  



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: injir
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1002104
Постинги: 323
Коментари: 2080
Гласове: 18500
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930